Design Pirkko Stenros

Kaksonen 50-lukuJokainen Muurame-tuote, niin uusi kuin vanhakin, noudattaa 50-luvulla kehitettyä mittajärjestelmää. Muurame-malliston suunnittelusta vastaa modulaarisen muotoilun edelläkävijä, sisustusarkkitehti ja professori Pirkko Stenros. Muurame-säilytyskalusteet koostuvat keskenään yhteensopivista elementeistä, joita voi täydentää tarpeen mukaan.

1950-luvulla ensimmäisiin lähiöihin kannettiin raskaita perintöhuonekaluja. Pirkko Stenros halusi tehdä jotain muuta:
keskenään yhteensopivia kalusteita yhtenäisellä mittajärjestelmällä. Syntyi Moduli, joka muuntui ja kasvoi asunnon
sekä perheen mukana.

Design-klassikoiksi muodostuneet Kaksonen- ja Kolmonen Modulit ovat olleet tuotannossa aina vuodesta 1954 lähtien. Ne ovat sen jälkeen saaneet jatkoa ja lukuisia täydentäviä osia. Siten ovat syntyneet myös Neppari (1975) ja Mup (1999) sekä uusimpana Ikoni vuonna 2010. Lastenhuoneisiin suunnitellut kalusteet ovat olleet yksi Pirkko Stenrosin erityisiä kiinnostuksen kohteita. Säilytyskalusteiden ja pöytien ohella on syntynyt useita lastensänkymallistoja, joista Jolla/Jungmanni -sängyt ovat olleet tuotannossa vuodesta 1981 asti.

Pirkko Stenrosille on myönnetty mm. seuraavat tunnustukset hänen ansioistaan Muurame-malliston suunnittelijana: Valtionpalkinto (1969), Professorin arvonimi (1989), Valtion vientipalkinto Muurame Oy:lle (1987) sekä Kaj Franck –muotoilupalkinto (1993).

Pirkko Stenrosin suunnittelemissa designkalusteissa estetiikka ja toiminnallisuus kulkevat käsi kädessä. Ekologiset arvot perustuen tuotteiden pitkään elinkaareen ovat olleet suunnittelussa keskeisiä tekijöitä aina. Valitse suomalainen Pirkko Stenrosin suunnittelema Muurame designkaluste, kun arvostat

• kotimaista muotoilua, josta vastaa modulaarisen muotoilun edelläkävijä, professori ja sisustusarkkitehti Pirkko Stenros.

• tuotteiden pitkää elinkaarta, mikä perustuu monikäyttöisyyteen, yhtenäiseen mittajärjestelmään, esteettiseen ja tekniseen laatuun sekä varaosapalveluun.

• yksilöllisesti muuntuvia ratkaisuja, sillä modulaariset, elementeistä koostuvat kalusteet skaalautuvat tilan ehdoilla ja voit lisätä, täydentää sekä jakaa tuotteita osiin tarpeen mukaan.

• aina ajassa toimivia kalusteita, jotka uudistuvat säännöllisesti mm. materiaalien ja lisäosien avulla alkuperäistä 50-luvulla luotua designia kunnioittaen.